Vårt arbete

 

Bokhandeln

Du som söker något med ett kristet budskap att ge bort har stor chans att finna något som passar. Vi har många olika presentartiklar importerade från USA och även en del från Israel. Vill du ge bort eller själv ha något som ingen annan har, så ska du komma hit.

I bokavdelningen finner du böcker, biblar och liknande från många olika kristna förlag såväl på svenska som på engelska och även till viss del på spanska. Letar du efter något speciellt, försöker vi hjälpa dig att finna det.

Våra öppettider är i samband med möten (se Församlingens mötestider på startsidan), men vid behov kan vi även öppna handeln efter överenskommelse.

 

Immanuelskolan

Församlingen driver genom Stiftelsen Immanuel en skola i fd Östermalmsskolans lokaler. Skolan heter Immanuelskolan och är en F-9-skola med en praktisk-estetisk profil. Idag har skolan ca 100 elever i klasserna F - 9.

Vi är Borlänges första friskola och har funnits sedan starten 2003. Vi finns på Östermalm, ca tio minuters gångväg från Borlänge centrum. Hit är alla välkomna att söka och vi har alla åldrar från förskoleklass till och med nian. Vi tror på att ha små klasser där lärarna hinner med att se, utmana och hjälpa alla elever som behöver det, så därför har vi max tjugo i varje klass. Vi vill ha ordning och arbetsro så att man kan lära sig mycket och få bra betyg. All mat lagas på skolan och man har ett sammanhängande schema utan håltimmar så att dagar blir effektiva. Dessutom tror vi att man lär sig bättre om man får lära in på olika sätt så vi använder bild, IT och drama som redskap för inlärning.

Kontakta oss gärna: Kerstin Carlsson Kerstell, rektor, 0243- 79 59 87 | mail rektor@immanuelskolan.se

Vi finns även på webben! Besök oss på www.immanuelskolan.se. 

 

Förskolan Immanuel

Förskolan Immanuel är en kristen förskola för alla barn i åldern 1-5 år, som startade i januari 2007. Vi har två avdelningar med totalt 26 barn i en gul trävilla på Spelmansgatan 22. Förskolan arbetar tematiskt och målinriktat med mycket skapande, musik och experimenterande.

Vi vill möta varje barn på deras egen nivå och hjälpa barnen att utvecklas på bästa sätt utifrån deras egna förmågor och mognad. Vi följer samma styrdokument som kommunens förskolor, Läroplan för förskolan (Lpfö-98), som ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Alla barn ska bli sedda och bekräftade, och i lugn och ro få utveckla sin sociala kompetens och växa i självförtroende. Vi vill ha ett gott samarbete med föräldrarna kring barnens behov och utveckling.

Förskolan ligger i en grön och lummig omgivning med egen inhägnad gård. Det går buss från de flesta ställen och det tar endast 5-10 minuter att gå från Borlänge centrum.

Öppet 06.30-18.30 vid behov. Samma avgifter som kommunen.

Kontakt: 0243-79 59 89 mail forskolan@immanuelskolan.se För mer info besök vår hemsida.

 

Fritids Arken

Vi driver också ett fritids som heter Fritids Arken och håller till ute i Annexet bredvid stora skolan. På fritids spelar barnen fotboll och innebandy ute (eller bara leker med varandra). Inne är det biljard, data och pingis som gäller, eller läsa sagor, bygga pärlplattor, rita, måla och spela spel. De brukar också se på film ibland.

Kontakt för mer information: Ewiz Liljengren, telefon 0243-79 59 80 eller besök oss på webben.